onsdag 28 mars 2007

Den svenska avundsjukan!!!!

Det är ju för sorgligt att se den svenska avundsjukan. Många har reagerat på att förmögenhetsskatten slopas, vilket man kunde läsa om i både SvD och DN. Och det är många som har åsikter om det här, att det skulle va fel och att sverige ska leva efter Robin Hood- modellen och "ta från dom rika och ge till dom fattiga". Vilket trams. Det handlar bara om den svenska avundsjukan som vanligt. Varför ska någon som faktiskt har lyckats i livet och lyckats få ihop lite pengar behöva ge dom till nån annan. Jag förstår inte varför dom "rika" alltid ska stå för allt här i samhället. Jag tillhör absolut inte dom rika männsikorna här i landet men jag är inte heller missunsam, utan tycker att dom som har pengar ska också få behålla dom.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Surtant,har du suttit vid någon som har dött, eller vid en bänk i Indien frågats efter ett halvt öre av en flicka som med sorgsna ögon lyfter fram sin vänstra hand, den hon har kvar efter att föräldrarna amputerat den högra så hon kan tigga bättre. Har du tittat in i ett sådant barns ögon?

surtant sa...

Vet inte riktigt vad dom fattiga barnen i Indien har att göra med att Sverige avskaffar förmögenhetsskaten.
Men du får gärna utveckla det om det nu finns någon rimlig koppling emellan.

Anonym sa...

Alla som är rika har inte jobbat för det, alla som är fattiga kan inte rå för det. Vi får hjälpas åt att göra livet lätt att leva.
Lägre kommunalskatt vore det bästa för alla, vi i Nybro har ju tyvärr en mckt hög sådan!

surtant sa...

anonym: Så ifall du inte jobbat till dig pengarna så har du inget rätt att förvärva dom själv. Har bara en sak att säga: Sluta genast spela på lotto.
Men det är ju knappast alliasens fel att vi har så hög kommunalskatt i Nybro. Vi har en socialdemokrat till kommunalråd vid namn Markus Lund som höjer skatterna i kommunen.

surtant sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Pengar kommer inte från ingenstans. Om en har mer är det för att någon annan har mindre. Så funkar världen. Tyvärr.

Anonym sa...

haha vilken människa som skrivit detta inlägg, helt tragiskt vart sverige är påväg. givetvis ska människor skattas olika, hög inkomst = mer skatt.
jag har en väldigt hög inkomst och jag skattar jättegärna mer för att se ett välmående sverige och den höga standard som vi har i skolor och sjukvård. Håller du inte med borde du ta och leva 2 år i utlandet (grekland t.ex). Sedan kan du komma och prata om hur vi har det i sverige, först när du sett det från ett öga utifrån, den svenska avundsjukan därimot, det är en helt annan femma. Den bör vara straffbar direkt på plats.