måndag 12 mars 2007

Nu är jag ilsk igen!!!

Och det blev jag när jag satt och läste den lokala morgon tidningen och såg att det varit van vård på inte mindre än 18 hundar här i länet nånstans. Det var två olika stället dom gått in och tagit handom hundarna på, men det är ju ändå jävligt konstigt att det måste gå så långt att två av hundarna va tvugna att avlivas innan något görs. Den ena vilket var en kvinna hade sedan tidigare förbud att ha djur men det gällde då 10 hundar och nu hade hon bara 6 st och då gällde inte förbudet. Hur jävla korkade lagar får man ha igenligen. Men biverkningarna på den lagen blev helt enkelt omhändertagande av yttligare några hundar och tre avlivningar.Hon kanske har fått försöka nog nu eller?
Nästa person hade vanvårdat sin hundar till den milde grad att dom hade gått i sin eget skit en längre tid och inte fått vara ute alls. Dom var oerhört magra där av några valpar, vissa av hundarna hade hemska sår som inte skötts om alls.
Detta kan man läsa om mannen som misskött sina hundar:
"Vakthavande polisbefälet berättar avslutningsvis att de åtta vanskötta hundarnas ägare i dagsläget inte är misstänkt för något brott."
Det är ju helt sjukt att det inte finns en lag som skyddar djuren, det är ju till och med tillåtet med tidelag i sverige. Det är alltså inte olagligt att ha sex med en get om man skulle vilja det.
Så något Sverige ska se över är nog sina djurskyddslagar för dom verkar inte funka något vidare, eller snarare inte alls.

Länk till artikeln om kvinnan men hundar som fick avlivas.
Länk till artikeln om mannen.

1 kommentar:

Anonym sa...

i din lilla värld kanske tidelag inte är olagligt men i resten av Sverige är det just precis olagligt!!