fredag 9 mars 2007

Internationella kvinnodagen!

Satt nu på morgonen och läste ett par artiklar på bla. Svd och DN om internationella kvinnodagen. Svd:s artikel handlade i och för sig inte om internationella kvinnodagen men av någon anledning skrev en artikel om feminism just denna dag och feminismen togs även upp i DN:s artikeln. Nu handlade i och för sig DN:s artikel om kvinnokampens historia och då kom givetvis röd strumporna på tal. Men varför måste man koppla ihop Internationella kvinnodagen med feminism, samma sak gäller jämnställdhet. Jag anser att varken internationella kvinnodagen eller jämnställdhet har med feminsim att göra.

Jag tycker att det ska va "lika lön för lika arbete" men det kommer aldrig kunna bli jämnställt fullt ut, åt nått håll. Och varför ska allt som har med kvinnor och jämnställdhet jämnföras med feminism när det verkar som om den ända åsikten feminister igenligen har är att man är svin, vilket inte är nått jag kan hålla med om. Jag har fört den här diskutionen om feminism tidigare och får då alltid en massa på hopp om att jag skulle va förtryckt av männen i samhället etc. och det spelar ingen roll vad jag säger så får jag ändå kommentarer tillbaka om att jag är förtryckt.
Om jag nu inte känner så. Men för en feminism så måste tydligen alla kvinnor känna sig underväderade och förtryckta för att dom ska bli nöjda. Men om jag faktiskt gillar det faktum att jag lagar maten och min sambo byter däcken på bilen. Det kanske är så jag vill leva, inte bara för att det hängt med och varit så i generationer utan för att jag verkligen inte vill byta däck på bilen och hellre lagar middagen.
För mig är jämnställdhet att både mannen och kvinnan själva får bestämma hur långt dom vill gå över linjen till det kvinnodomenerande eller det mansdominerande. Inte tvingas göra det för att feminister ska hävda sin kvinnliga rätt i samhället.

Vill nu feministerna verkligen göra en slag i saken för något som faktiskt är ett problem i samhället så är det kvinnovåldet. I DN kan man läsa om att FN inte är nöjda med hur sverige hanterar kvinnovåldet. Kämpa för kvinnovåldet istället för att tjata om att det inte är jämnställt i sverige för att kvinnor hänger mer tvätt.

4 kommentarer:

Medelålders mode sa...

Håller med.
Fast maken kunde gått laga lite mer mat ibland känns det som. Fast han gör bara fiskpinnar:(
Du är bloggutmanad på min blogg förresten.

Anonym sa...

kampa for kvinnovald eller mot kvinnovald ? MASTE MAN INTE VETA VAD ORDEN BETYDER?

Anonym sa...

slå upp "feminism" i en ordbok så slipper du gissa, dina spekulationer utgör inte så värst intressant läsning...

betydelsen för ordet finns redan, skapat av någon annan än dig...

Anonym sa...

Korrekt och sant =)