fredag 23 mars 2007

Socialnämnden = inkompetens

Läst nu i SvD att två barn tvingats till sin pappa mot sin vilja fast barnen till och med låst in sig på socialkontorets toalett. Dom tvingade ut barnen och körde dom till pappan. Det är precis som vanligt. Pappan har all rätt i världen och kan göra precis hur han vill, den vad mamman tycker eller vad barnen vill spelar ingen roll bara dom fyller sin kvot av duktiga pappor. Så funkar det i alla fall på socialkontoret i Nybro. Och det är fler med mig som haft samma problem men det tycks inte va nått som varken politiker eller någon annan lägger nån större vikt på. Skulle pappan tex gör nått dumt som inte köpa vinterkläder så skulle dom bara säga till honom om det, när han sedan köpt vinterkläderna så skulle han få en guldstjärna i kanten. Skulle däremot en mamma göra en sån sak skulle hon anses högs olämplig och en utredning skulle tillsättas.

Så jag anser att socialen inte ser till barnens bästa utan till pappornas bästa.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Dumheter. Det ställs mycket högre krav på män än på kvinnor i allt som rör vårdnad och umgänge. Du vet inte vad du pratar om.

surtant sa...

Anonymous:
JAG vet precis vad jag talar om. Efter en vårdnadstvist och tre rättegångar och ungefär ca: 25-30 samarbetssamtal på socialkontoret så tror jag nog fan att jag vet vad jag talar om. Så kom inte och säg att mammor på någotvis har fördel för det är precis tvärt om. Så det kanske är dyu som borde skaffa faktia innan du lägger kommentarer...

Anonym sa...

åter igen handlar det om förälderns rätt till barn och inte barnens rättigheter... jag förvånas inte längre.

Anonym sa...

Surtant vet vad hon talar om i detta fallet. Har också varit utsatt för socialen i Nybro och det är så att hur papporna än beter sig(och i mitt fall mer än lovligt illa)så viftas det bort. Däremot har man varit en dålig mamma om barnet råkat ha ett hål i en strumpa.

Anonym sa...

tror inte alls att du är rätt person bedöma socialtjänstens kompetens efter " Efter en vårdnadstvist och tre rättegångar"
.

Anonym sa...

MÅnga ggr undrar man verkligen vad soc tänker med..Fast sedan är det inte ovanligt heller att barn Utsätts för Pas hos den förälder dom bor hos mest som sedan mynnar ut i att barnen inte vill träffa den andra föräldern... oftast då pappan..Ackeman

Anonym sa...

Det är väl den som suttit x antal hos socialtanterna/gjort x antal vårdnadsutredningar och tvingats till x antal besök i tingsrätten som kan ha åsikter om kvalitén på socialtanternas arbetssätt/utredningar?
Det brukar heta att det inte är ens fel att två träter men ibland är det tyvärr den enas fel enbart.
Och gör då socialtanterna ett dåligt jobb från början kan man tvingas till många års kamp i rätten innan barnens bästa kommer upp på bordet och kan genomföras.
Oftast för sent för barnen, till förälderns förtvivlan.

surtant sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.