fredag 23 mars 2007

Arbetslösa får det besvärligare!!!

Satt och läste på SvD nu att dom vill ändra reglerna för arbetslösa. Det dom vill ändra på är att arbetslösa ska söka jobb utam för sin hemkommun och att man ska kunna ta jobb inom andra yrken än man arbetat med innan.
Att man ska behöva flytta på sig kan ju förvissa bli väldigt besvärligt om man har barn och familj etc. Så den idén får dom nog ta och tänka igenom igen.
Men när det gäller att söka jobb inom andra områden än det man har jobbat med innan tycker jag är en självklarhet. Man kan itne räkna med att hitta jobb inom det man jobbat med innan om man är arbetslös, jag har i alla fall fått söka alla möjliga och omöjliga jobb som jag knappt vetat vad det är när jag varit arbetslös. Och är man arbetslös så är det väl ändå bättre att ta ett jobb inom en annan yrkeskategori än att inte ha nått jobb alls.
Sen var det ju som så att man bara får ut 65% av sin tidigare lön när man varit arbetslös längre än 300 dagar. Nu är det ju som så att har du vart långtids sjukskriven även om du jobbar deltid så får du bara ut 64% av lönen och det ser du aldrig några tidningrubriker om, och så har det varit i många år. Och tilläggas kan att när du är långtidssjukskriven och får sjukersättning så är det som så att dom 65% du får ut följer INTE löneutvecklingen och höjs därför aldrig, med andra ord så komemr du ha samma ersättning efter 20 år vilket dom flesta kan räkna ut är en mindre katastrof. Däremot så är det som så att dom 65% du får ut efter dina 300 stämplade dagar följer löneutveckligen och höjs om lönerna höjs. Så min slutplädering blir att arbetslösa har det inte ALLTID sämst...

Inga kommentarer: