onsdag 23 maj 2007

Socialistisk propaganda!

I dagens DN kunde man läsa om den socialistiska propaganda som förekommer i dagens läromedel. I tidigare artikeln i DN om ungdomars okunskap om kommunism att bla kommunismen inte skördat några dödsoffer och bortåt varannan anser att kommunismen bidragit till ökat globalt välstånd. Men det är ju inte konstigt att dom har denna syn när våra läroböcker i grundskolan är full med socialistisk propaganda. Det är skrämmande att våra läroböcker inte politiskt oberoende, vi lever trots allt på 2000-talet och då borde man veta bättre.

detta står i artikeln:
Kraven på allsidighet, saklighet och vetenskaplig förankring som är ställda i skolans styrdokument åsidosätts på ett flagrant sätt till förmån för en historieberättelse som i avgörande stycken är en blåkopia av socialdemokratins egna hyllningstexter om partiets roll i svensk historia. Det kryddas med ett perspektiv på den globala utvecklingen som i vissa fall är som taget från vänsterpartiets internationella program.

Hur som helst så är det tragiskt att ett land som Sverige inte har mer förstånd än att klämma in politisk propaganda i skolböckerna, det handlar ju om att denna propaganda redan finns i läromedlen för grundskolan. Eller är det så att socialdemokraterna idag har så svårt att få väljare att dom måste börja med propaganda på barn redan vid 7 års ålder för att få dom att rösta på dom i vuxen ålder...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Utan anti-amerikansk pro-kommunistisk propaganda skulle aldrig kommunist partiet kunna halla sej over 4% sparren och darmed radda sossarna, det har dom insett. TV som propaganda har varit rutin sedan Palme kom till makten, skol bocker som vanster propaganda, anti kapitalistik media styrning, de har lyckats styra opinionen. Statliga journalister har bara funnits i diktaturer. Hoppas vi med hjalp av icke socialistisk regeringen kan se fram emot ett slut pa det. / Roger

Anonym sa...

Ja och läroböckerna förmedlas av kända kommunistiska förlag som Bonniers...

Det riktigt tragiska här är att ingen begagnar sig av källkritik. Vem är källan till att svenska skolböcker är propagandistiska? Är det på något sätt trovärdigt? (Att Bonniers förlag t.ex är en del av en världsomspännande socialistisk konspiration?) Och vilka syften har den som ställt påståendet?

Det är då ganska lätt att se att:

1. Den som ställt påståendet är välkänd politisk aktivist på yttersta högerkanten.

2. Nej, svenska läroböcker skrivs inte i Nordkorea eller ens av det socialdemokratiska partiet (duh eller dubbel-duh) utan de ges ut av samma förlag som även i övrigt dominerar tidnings- och bokutgivning i vårt land - det vill säga de är starkt övervägande borgerliga.

3. Personen som ställt det orimliga påståendet har gjort det i det politiska syftet att få opinionen att tro att det den lärt sig i skolan är fel och att hans extrema uppfattning av världen är mer legitim.