onsdag 16 maj 2007

Mona Sahlin = Höjda skatter

Mona Sahlin har ju tidigare sagt att det är "häftigt" att betala skatt och nu kommer ett nytt uttalande om att "Mycket av väljarnas ilska mot regeringen handlar om att det inte alltid är populärt att sänka skatterna, säger hon."
Nu vet jag inte vilket planet hon kommer ifrån men här på Tellus där jag bor så vet jag inte nån som är förtjust i skatter. Kolla bar vilket engagemang det varit nu runt deklarationen och alla skatteavdrag man kan göra. NEJ Mona, svenskar gillar inte att betala skatt, dom gör det för att dom måste.
Men hittills har Mona Sahlin kommit med två vallöften, höja a-kassan till 80% igen och att återinföra stopplagen som förhindrar utförsäljning av sjukhus.

Att åter införa stopplagen tycker jag är idiotiskt med tanke på vilka vårdköer vi har i Sverige i dag. Jag kan bara ge exempel på vad som drabbade mig förra sommaren när dom på vårdcentralen hittade en tumör i mitt bröst. Läkaren fixade genast en akuttid till en bröstspecialist och mammografi. Problemet var bara det att det var semester tider, så det var ju korkat av mig att få en tumör just då när läkarna ville ha semester på landstinget så min akuttid fick vänta på sig i två månader innan jag fick besked om i fall jag bröstcancer eller inte. Inga psykiskt roliga månader för varken mig eller nära och kära. Men en sån sak hade aldrig hänt om det hade varit ett privat sjukhus, då måste dom konkurera om patienterna och jag hade antagligen sluppit allt psykiskt lidande och fått mina provsvar redan efter ett par veckor.

SvD artikel om Mona Sahlin
DN:s artikel om Mona Sahlin

1 kommentar:

Anonym sa...

Att köpa en väljarkår har alltid varit ett politiskt trick som förfinats av socialdemokratin. Du har rätt "surtant", vilken planet bor människan på. Monas uttalanden visar inte så mycket på insikt som en uppväxt i ett politiskt vacum.

Att vi skall ha ett gott grundskydd som gör att ingen skall kunna falla igenom skydsnätet är en utmärkt idé ,men förutsättningen är att vi fortfarande tror på att vi får vad vi betalar för. Argumentet att det bara behövs mer pengar håller inte, det finns en brytpunkt när folk öppnar ögonen och ser att kejsaren inte har några kläder.

Jag tog med intresse del av din beskrivning av sjukvården och kan bara hoppas att allt gick väl. Själv fick jag problem med mina händer som ledde till att jag efter ett tag var tvungen att bära handskar. Att gå till läkare är inte mitt första alternativ men då problemen blev värre och värre så gick jag till sist till öppenvården och fick en tid till en läkare 2 månader senare. När 2 månader gått och jag till sist fick träffa den av staten utsedde läkaren så sa han efter att ha tittat på mina händer att det var viktigt att jag fortast möjligt skulle gå till en specialist och att han skulle skriva en remiss. Efter ytterliggare 2 månader fick jag ett brev från sjukvården där man meddelade mig att "Ni kommer att bli kallad till en läkare", va i hela h........vete vill jag veta det för!!!
Det har nu gått 11 månader sedan jag först sökte läkare och inget har hänt, det närmaste jag tycks komma sjukvården är att jag får betala deras löner.

Missförstå mig rätt, jag tror fortfarande det är en bra idé att ha en skattefinansierad sjukvård men att bara öka skatterna och tro att det skall fungera är dårskap och politisk förlamning.

Definitionen på dårskap är att upprepa en sak som inte fungerar och förvänta sig ett annat resultat, är inte det precis vad Mona vill göra?

Anders