måndag 28 maj 2007

Är strejken befogad!!!

Nu är jag där igen och pekar finger åt facket och deras nya koncept att ta till strejk så fort dom inte får som dom vill. Facken har blivit Sveriges svar på Gestapo. Nu är jag inte så insatt i exakt vad som den här strejken handlar om, men det verkar som om det är fler än jag som inte fått nått vidare bra grepp om den här strejken. Nog borde det väl ändå finnas mer till grund för en strejk som snart kostat 100 miljoner än stressiga lunchraster och toalettbesök?

Här är i alla fall artiklar om händelsen så får ni bedöma själva:
SvD Stejken fortsätter

DN "Det här är en onödig strejk"

3 kommentarer:

Daniel Sundström sa...

MÅSTE det krävas mer än lunchraster och toalettbesök för att man skall få strejka? Det är bara att få till sig själv; nog fasen skulle man bli duktigt irriterad om man äta först när jobbet var slut, eller ta en macka under arbetets gång när det inte synstes.

Anonym sa...

Ja, det vore kanske bra om du satte dig in lite mer i vad det handlar om. Här handlar det om ett fack (HTF) som inte strejkat de senaste 15 åren eller så. När kabinpersonalen på SAS Sverige senast gick i strejk vet jag inte. Men det är minst lika länge sedan.

Och att kissa på jobbet eller ha lunchrast där man får sitta ner och äta någon gång under ett 13-timmarspass är väl knappast för mycket begärt?

Anonym sa...

1. Om du själv inser att du inte vet så noga vad du pratar om vore det bättre att läsa på först.

2. Eftersom du jämför ett svenskt fack med Gestapo är det tydligt att du ingenting vet om vare sej det ena eller det andra. Varsågod en länk i folkbildningssyfte:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Gestapo

Se i synnerhet följande:

"Den maktform, som Gestapo i största utsträckning öppet missbrukade, var den så kallade Schutzhaft (skyddsförvar), vilket var en eufemism för fängslande av människor utan någon som helst rättslig prövning, vanligtvis i koncentrationsläger. Den fängslade personen fick till och med själv underteckna det dokument, som innebar att man önskade bli fängslad. Den traditionella metoden för att få fram underskriften var tortyr."