fredag 17 augusti 2007

Lite godtroget...

att tro att att dom interna striderna på väljarna skulle upphöra med alliansen. Det trodde i alla fall Jörgen Norberg och detta kan man läsa om i SvD. Jörgen Norborg är inte heller nöjd med skattesänkningarna som han bara tycker är en ofördelning på pengar. Jobbavdraget var inte heller bra enligt honom för låg och mellan inkomstagare fick inte själva ta del av hela kakan utan dela den med högavlönande. Han tycker inte heller det är bra att Littorin sagt att vi ska försöka få bort en stor del av bidragtagarna. Och det där med fastighetsskatten var inte heller bra för dom som bor på Djursholm tjänade ju mer på det än dom som hade mindre villor på landsbygden. Och sist men inte minst gnäller han på att Reinfeldt inte hållt allt han lovat innan valet.

Till att börja med så undrar jag vilket parti som efter valet genomfört ALLA sina vallöften? Tror inte det finns en ända politiker som står dagen efter valvakan och med rak arm kan säga att står för allt han/hon lovat veckorna innan valet. Sedan kan man ju tycka att jobbavdraget ska gälla alla och inte bara dom med låg inkomst, och vart i så fall ska man gräsen för vad som får kallas låg inkomst. Och att Littorin vill ha bort så många bidragtagare som möjligt är väl inte konstigt med tanke på vad detta kostar vårt land, men det har aldrig sagts något om att alla bidragstagare ska bort utan bara dom som fuskar till sig pengar. Och om du någon med en villa i Djursholm tjänar mer på det nya systemet med fastighetsskatten är det väl inte så konstigt när fastighetsskatten varit betydligt högre än för någon som bott Burträsk där du kan få en kåk för 400 000:-. Däremot i den här debatten om fastighets skatten har ganska ånga glömt att ta upp att reavinst skatten höjts så där åker en från Djursholm på en rejäl smäll.

Men om man tittar på Jörgen Norborgs syn på politiken så tror jag faktiskt han gör rätt i att "göra slut med alliansen" för han är ju som gjord för att bli vänster partist...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Med tanke på att Jörgen Norberg kallar sig civilingenjör så hör han knappast till den mest lågavlönade gruppen. Men antagligen är han sjukskriven och bitter för just det. Inte blev det bättre med den nya regeringen för honom heller. Helt plötsligt tvingas han inse att HAN är en av dessa som behöver motiveras med sänkta bidrga för att komma ut igen på arbetsmarknaden.

Anonym sa...

Tja isåfall välkomnar vi honom och gratulerar til insikten om att alla kan "åka dit" och kan behöva hjälp någon gång i livet och inte en piska i häcken. Vi tar gärna emot honom och de 2 avhoppade moderaterna.