onsdag 24 januari 2007

Hur medelsvensson är du?

Aftonbladet hade ett test där man kunde kolla "Hur medelsvensson är du"... Blev ju inte direkt förvånad över mitt test resultat:
"Du har långt kvar tills du är en genomsnittssvensk. Men du kanske inte vill bli en. Villa, äktenskap och 1,8 barn är inget som lockar dig. Åtminstone inte om man ska tro på ditt testresultat."

Men är det verkligen så mycket att eftersträva att bli en "riktig Svensson"?
En Svensson älskar att gnälla, och gnäller helst på allt. Allra helst gnäller en Svensson om sitt jobb, sina grannar och för att inte tala om hur otroligt dåliga alla politiker är.
En Svensson jobbar hela året för att ha råd att kunna sätta upp husvagnen hela säsongen på en camping på Öland. Dom köper en ny volvokombi som måste vara en årsmobell nyare än grannens och tvättar gladligen bilen på gargeuppfarten varje söndag för att samtidigt stå och bräka till grannen om lyxutrustningen bilen har och hoppas innerligt att grannen ska blir grön av avund. Men vad grannen inte vet är att Svenssons bil kostar honom så mycket i avbetalning varje månad att han endast har råd att ha med sig knäckebröd till lunch på jobbet. Men det tycker Svensson är ok för han har en finare bil än grannen.
Svensson och politik däremot är nått som inte riktigt funkar. Han gnäller ständigt om hur dumma alla politiker är men hade inte tid att rösta den där söndagen för han var tvungen att tvätta bilen. Och han tycker att alla politiker borde prova på att ha ett "riktigt" jobb en gång, för att va politiker är ju igentligen inget jobb. Svensson hatar verkligen politiker som fufflar med kreditkort och gör avdrag som skattebetalarna får stå för. För det är ju alla Svensson som betalar politikernas löner och då ska dom banne mig inte göra bort sig som tex Mona Sahlin och Toblerone affären. Men det finns ingen gång Svensson är så engarerad som när det är dags för deklaration. För då ska Svensson min själ göra avdrag för allt som finns och lite till. Men sen att dom drar av för mer än dom får i deklarationen är helt ok, för dom har ju ändå lagt så mycket skatt under året och kan gott få tillbaka lite. Så varken det är befogat avdrag eller inte så har ändå Svensson rätt till avdrag för han har ju som sagt lagt skatt hela året och tycker sig va förtjänt av en återbäring varken den är berättigad eller inte. Och det där fusket politiker håller på med är ju mycket värre än Svenssons deklarationsfusk...

Inga kommentarer: