måndag 29 januari 2007

Har lite svårt för feminism...

ellr rättare sagt, jag har jätte svårt att förlika mig med deras filosofi.
För nu är det tydligen fel på kärnfamiljen. Och i artikeln "Heterosexuella kärnfamiljen ett antifeministiskt projekt" så är det nästan som om dom varnar kvinnor för att skaffa familj och barn. Ur artikel:
"Unga kvinnor som blir mammor måste få klart för sig vilka risker de tar då de av omsorg om familjens gemensamma ekonomi accepterar att förlora den första förhandlingen. Och unga kvinnor i allmänhet måste göras uppmärksamma på vilka risker de tar då de väljer att bilda familj med män som står starkare än de själva på arbetsmarknaden. "
Det där låter som om det skulle vara jordens undergång för kvinnorna. Varför måste feminismen hacka ner på allt som män gör. I den här artikeln är det fel på män som har en stark possition inom arbetslivet och att kvinnor som skaffar barn skulle förlora sina possition i arbetslivet och det enbart för att dom föder barn. Nu ska jag förklara en sak för dom feminister som på någotvis missat att MÄN INTE KAN FÖDA BARN... Vi kvinnor kan föda barn och det kan inte män så utav den anledningen måste vi först gå gravida i 9 månader för den rollen kan inte män ta över hur ilskna feministerna än är. Sen kommer vi till när barnet är fött, män kan inte amma och då måste kvinnan stanna hemma och fixa den biten. Och jag kan lova alla feminister att gud när han skapade oss till man och kvinna gjorde inte det här för att va elak utan en av oss var tvugen att föda barn och den lotten föll på kvinnan.
Sen till kärnfamiljen. Finns den fortfarande??? För den svenska kärnfamiljen består väl typ från början av ett gift par och två barn. Men i dagens samhälle består en familj i regel av ett par barn som paren tagit med sig från tidigare förhållande och oftast har dom inte varit gifta. Så kärnfamiljen i mina ögon existerar inte längre och kvinnan har idag möjlighet att lämna sin man vilket hon inte kunde förr i tiden. Så det har blivit mer jämnställt på det flesta plan.
Men ibland tror jag inte feminister är ute efter jämnställdhet utan att mannen ska va underlägsen kvinnan.

Inga kommentarer: