onsdag 27 februari 2008

Nybro vårdcentral fick besök!

I Barometern igrå kunde man läsa om att Nybro vårdcentral fick besök av Fredrik Reinfeldt. Det är ju bra att vår statsminister tar sig tid till att besöka vår lilla vårdcentral här i Nybro. Det han gjorde på sitt besök var att prata med personalen om hur dom upplevde sitt arbete och sin arbetsplats. Detta sa vår statsminister:

"Jag reser ofta runt och besöker offentlig verksamhet i Sverige. När det gäller just sjukvård upplever jag att det pågår en stor förändring vad gäller synsätt och attityd; uppfattningen att det är medicinen som ska lösa patientens problem har ersatts av en dialog om vad man som enskild person själv kan göra för att påverka sin hälsa."

Uppenbarligen har han aldrig varit på Nybro vårdcentral och sökt vård. På dom 2 ½ minuterna man har på sig med läkaren hinner man inte ha någon dialog. Fast dom 2½ minuterna får man ju bara om man haft turen att få komma dit. Oftast ska man ju ta en Alvedon och ringa om ett par dagar igen om man inte blivit bättre.

Så nästa gång vår statminister ska göra besök på en vårdcentral kanske han ska prata med patienterna hur dom upp lever vården. För det är ju trots allt för patienterna som som vårdcentralen finns till för.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Överansträngning - vila är ocks ett knep vårdcentralen tar till för att slippa ta emot patienter

Anonym sa...

Jag säger bara tack för att Astrakanen öppnade i Nybro.

Konstigt att Irené Öberg visade sig. Trodde nästan inte att hon fanns på riktigt!