tisdag 5 februari 2008

Kährs går snart i graven...

Sitter och läser dagens lokala tidning Barometern för att konstatera att Nybro största arbetsgivare Kährs åter igen säger upp personal. Förra gången som folk varslades var bara några veckor sedan och då var det ca: 40 st som fick lämna sinaarbetsplatser, dessa 40 var anställda via Lernia och den sista ansälldes så sent som någon dag innan uppsägningarna. Kan tänka mig att Lernia inte är helt nöjd med Kährs ledning. Idag kan man läsa att yttligare 95 personer på Kährs sägs upp, vilket börjar likna en katastrof. Hela helgskiftet går i graven och dem som jobbar helgskift nu ska placeras om så uppsägningar kan ske via turårning.
Allt beror på en minskad försäljning till bla USA. Vilket gör att dom har en över produktion, och producerar alltså mer än dom säljer.
Då kan ju jag lekman tycka att det inte är personalen inom produktionen som ska sägas upp utan dom som sitter som säljare på Kährs. För det är försäljning som minskat, så med andra ord så är det säljarna och deras chefer som borde bli uppsagda eftrsom att dom säljer mindre än vad företaget producerar.

Fortsätter Kährs med uppsägningar i den här takten så är företget ett minne blott om ett par år.

Inga kommentarer: