tisdag 5 juni 2007

Borde pedofiler ha yttrandefrihet???

I både SvD och DN kan man läsa om pedofiler som tilllåts ha en websajt tack vare hänvisningar till yttrandefriheten. Anledningen till att sajten inte är nedstängd är att det förekommer endast diskutioner om pedofili i text form, inte några bilder eller teckningar. Då kan man ju ifrågasätta ifall vår lag tycker det är mer moraliskt riktigt med pedofili om vi bara behöver läsa om det och inte se det? Min tolkning av den här sidan är att det kommer användas som nått nätverk för pedofiler även ifall den endast innehåller texter och väl valda ord om pedofili som tex:

"Om barnet samtycker så är det sällan skadligt"

Rent hyckleri och inget annat. Och vad är det som inte är skadligt med att utsätta barn för sexuellt umgänge? En del barn är inte ens gamla nog att kunna prata som utsätts för pedofili och hur ska dom då kunna ge sitt samtycke?

Ett danskt webhotell valde i torsdags att stänga ner sidan och jag tycker att det svenska webhotellet ska välja samma väg. Det finns inget försvar för att ge en sajt som denna utrymme på ett webhotell, inte ens om man hänvisar till yttrandefriheten.

Enligt mig har en pedfil förbrukat sin rätt att yttra sig genom att ta bort barnens rätt att vara barn...

2 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Är man beredd att rucka på universalitetsprincipen för yttrandefrihet då blir ju plötsligt rättighet att yttra sig en bedömningsfråga. Om man tycker det är viktigare att klämma åt obekväma och sjuka åsikter än det är att försvara denna grundläggande rättighet så kan man ju tycka det, men man kan inte med någon slags konsekvens i ryggen ägna sig åt opionsbildning (genom att till exempel driva en blogg) och samtidigt förespråka förbud för vissa åsikter.

Anonym sa...

sa kul med folk som yttrar sig men samtidigt inte vill lata andra yttra sig, snacka om hyckleri.

Sen kommer vi till det roliga i det hela, vilket helt förbigas av den aktiva bloggaren och det är att Pedofili är en läggning och utgör inget brott i sig. Annars skulle vi vara tvungna att avliva alla bögar.
Brottet kommer först när en person förgriper sig pa en minderarig.

Att känna till fakta innan man skriver underlättar.