tisdag 17 mars 2009

Man måste inte vara smart för att vara påve!

svd.se kan man läsa om påven och hans utalande om kondomer och aids, han tycker helt enkelt inte att kondomer är lösningen.
Påven lär inte vara den skarpaste kniven i lådan med detta uttalande:

"(Aids) är ett problem som inte kan lösas enbart med pengar, som man inte kan komma till rätta med genom distributionen av kondomer som till och med förvärrar problemet, sade påven."

Enligt påven ligger lösningen i ""ett andligt och mänskligt uppvaknande", visst kan det vara bra med ett anligt och mänskligt uppvaknande men emot aids är jag övertygad om att kondomer funkar bättre.
Nu kanske inte enbart kondomer i sig kan lösa det gigantiska aidsproblem som finns i Afrika, men det kan inte ett andligt uppvaknande heller för det ända som hjälper är kunskap i kombination med kondomer, och att påven satt förbud emot kondomer gör ju inte saken bättre.

Påven må vara en troende men i detta fall är det dags för snubben att sätta sig i skolbänken igen och läsa om blommor och bin.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man måste uppenbarligen inte vara smart för att vara bloggare heller.

surtant sa...

Detär konstigt att spydiga kommentarer ALLTID kommer från ANONYMA.

Bryr mig inte ett skit om vad du tycker så länge du är feg nog att inte ens stå för dina åsikter...

Anonym sa...

Sverige bröt med påven redan på 1500-talet. Är det inte dags att resten av världen också struntar i vad den där pajasen i Rom säger. Han kan sitta i sin lilleputtstat, bland karlar i långklänning och soldater i harlekinkostymer och vägra kondom för egen räkning och låta resten av världen sköta sig själv. Kondomanvändning handlar inte bara om AIDS utan även om att inte få barn. Men hur ska en man som lever i celibat kunna förstå det positiva med sex?

friskytten.blogg.se

Unknown sa...

Kan någon tala om för mig och för alla som läser detta: På vilket sätt har kondomutdelandet minskat AIDS i Afrika? På vilket sätt menar ni att kondomutdelning är så otroligt bra mot AIDS? Förklara och ge bevis och belägg.