tisdag 30 januari 2007

Min dotters skola...

är en katastrof på många plan. Idag kunde man läsa i tidningen att skolan är drabbad av mögel. Lärar har haft problem och klagat en längre tid så nu skulle dom göra en enkät bland lärarna och se ifall det är ett problem bland dom och om dom blivit drabbade av möglet i skolan. För det stog att det var hemskt att lärarna skulle behöva arbeta under såna omständigheter. MEN våra barn då, som går i denna skolan. Det gör inget att dom är drabbade för dom slutar ju ändå efter 6 år eller va då? Inte nånstans i artikeln står det något om barnen och problemet med möglet i skolan utan enbart om lärarna. Barnen kan ju utveckla allergier dom får dras med hela livet sen, men det gör väl tydligen ingenting så länge lärarna blir av med sin huvudvärk och den torra luft dom klagat på. Problem uppstog eftersom dom har bestämt att skolan ska renoveras men inte förrän om ett par år och då var det avsatt 10 miljoner kronor till detta. Nu visar det sig att när det finns mögel i skolan så kommer det kosta 35-45 miljoner att renovera skolan. Nu är inte jag nån byggnadsingenjör men nog fan skulle man kunna bygga en helt ny skola för 45 miljoner???

Så till alla kommunpolitiker i Nybro som inte vill hosta upp pengar till renonvering: det tycker jag ni ska göra NU. För i en annan artikel så står det att ni tänker lägga 5 miljoner på ett kulturhus i Nybro. Skit i kulturhuset och renovera Hanemålaskolan. I vanlig hushållsekonomi får man prioritera dom viktigaste sakerna. Det får fan kommunen också göra. Så dom pengarna kommunen i dagsläget har, får helt enkelt gå till en renovering av Hanemålaskolan och så får allt annat vänta så länge.

Länk till artikeln om Hanemålaskolan...

Uppdaterat:
Nu vet jag vad dom kan ta lite av pengarna. Skrev ju ett inlägg om det i min andra blogg för ett tag sen.... LÄS HÄR....

Inga kommentarer: