måndag 1 september 2008

Nu tjatar jag om Nybro kommun igen!

På första sidan på Nybro kommuns hemsida kan man se "Vandring i framtidensstaden". Då skulle jag vilja veta för vilka den här staden är en framtid? För det kan ju i alla fall inte vara för barnen på Hanemålaskolan, tror kommunen helst vill förtränga att den finns. För alla föräldrar till barn i hanemålaskolan fick lappar hem skickade om att bygget av den nya skolan kommer färdigställas först ett år senare pga att det saknas pengar som vanligt. Det finns pengar i den här kommunen men inte till barnen i hanemålaskolan för dom får gå hela sina skoldagar i lokaler som är både fukt och mögelskadade. Lärarna däremot anser att deras arbetsmiljö är så odräglig pga av all fukt och mögel så dom har fått en paviljong dit satt utanför skolan dom kan va i. Problemet för barnen är att dom inte har något fackförbund som ser till att deras miljö ändras, det hopp är till föräldrarna som är allt annat än en enad skara om vad som ska hända med skolan och dess miljö.
Jag tror kommunen undanhåller hur illa det är med skolan igentligen för att slippa massa frågor från oroliga föräldrar, för att slippa hosta upp pengar som inte finns eftersom det lagts på nån tramsig konst i nån rondell eller nått liknande.
Som det ser ut nu på skolan så har det skickats ut blanketter till alla barn om hur dom mår tex om dom ofta har huvudvärk, allergier etc, barnen får inte gunga på stolarna i klass rummen för då kan det bli håll i golvet och fukt eller mögel kan tränga upp, lärarna har flytt hela byggnad och huserar i en paviljong utanför, vissa klassrum går det till och med att fuktfläckarna i taket etc etc etc
Men trots allt detta och en rad andra saker hjälper inte för att kommunen ska hosta upp pengar till skol bygget i tid utan skjuter upp det ytterligare ett år.

Tja, vet inte vad jag ska säga men om Nybro vill bli en framtidens stad så kanske det är dags att börja värna om barnen i skolan för dom ÄR vår framtid.

1 kommentar:

Tutte i blåbärsskogen sa...

Typ 75 miljoner till ett stationsområde, som faktiskt funkade.

Ibland undrar jag om mycket av de pengar som "slösas" bort, egentligen är till för oss som verkligen bor här.

Det ska se "flådigt" ut för de som åker förbi med tåg och stannar till två minuter.

Eller är det någon som bygger monument över sig själv?

/Mamselamsen