torsdag 1 november 2007

Sen när blev politiker nykterister?

Sitter och läser på SvD nu om uppståndelsen kring Ulrica Schenström. Och det utrymmet det fått i media är nog större än något annat just nu. Och allt ihop beror på en politiker som blivit berusad som eventuellt hade krisberedskap, men som ingen vet om hon hade just den kvällen eller inte så det kanske är lika bra att inte kommentera det ännu. Men om man bortser ifrån det så är det enbart en politiker som blivit berusad lyckats pussa journalisten hon hade möte med och detta blir första siders nyheter i samtliga tidningar i landet under flera dagar.
Nu är det lite saker jag funderat på.
Får politiker i Sverige inte dricka alkohol eller pussa på någon? Vem bryr sig om människan tagit ett glas vin förmycket, det har väl alla svenskar gjort någon gång, eller? Eller vill svenska journalistik att alla politiker ska hängas ut så fort dom gör lilla minsta misstag, även om det är misstag som dom själva säker gjort och även större delen av svenska folket.

Sen vet vi ju inte hurvida journalisten Anders Pihlblad iscensatte det här för att få dom bilderna han ville ha. Det kanske helt enkelt var som så att han ville få Ulrica Schenström berusad just för att få dom bilderna han ville ha och på så sätt bli omskriven i varända tidning Om så är fallet så är ju inte Ulrica Schenström utan Anders Philblad som tar till såna metoder för att på förstasides nyheter. Fast det är väl inte lika kul för journalistkåren i sverige att hänga ut en av sina egna, så hurvida Anders Pihlblad gjort rätt eller inte kommer med största sannolikhet inte bli nått scoop.

SvD artiklar:
Sen krogkväll skapar häftig debatt i media
Ulrica Schenström tar time-out
Fakta: Ulrica Schenström
Avsaknad av erfarenhet bakom Schenström-affär
Hägglund kritiserar Schenström
Reinfeldt försvarar sin sekreterare
Schenströms omdöme ifrågasatt
Ulrica Schenström avgår

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har också undrat om han iscensatte det hela.
Fönsterplats, fotografer utanför...


Sedan har ingen kommenterat att det faktiskt är HAN som lutar sig långt ut mot henne. i a f i en av bilderna jag sett sträcker han sig en bra bit mot henne - så det är han som initierat pussen... eller? I a f är han klart aktiv i den...

bara en fundering.

Och varför har han helt klarat sig? det är ju inte så proffsigt av en journalist att hålla på på det viset med dem som man ska granska. Att hon har en viktig roll i landets säkerhetsorganisation gör att hon får extra uppmärksamhet, det är nog helt rätt men han är liksom borta...
Förutom att han sagt att hon var glad i hatten. (och ändå pussade han henne!)

hmmm...

Anonym sa...

Hej!

Du citeras i veckans Nätkollen hos Agenda!

Nätkollen är Agendas förlängda arm på Internet. Här bevakar vi de just nu mest debatterade frågorna bland såväl bloggare som ledarskribenter och andra debattörer: vilka olika aspekter av en aktuell fråga eller händelse dryftas? Vem tycker vad, vem håller med och vem säger emot?

Den här veckan tar Nätkollen upp statssekreterare Ulrica Schenströms avgång. Du är en av dem som citeras i artikeln. Gå in och läs mer på http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=73339&a=957314 nu med en gång!

Sveriges Televisions fördjupande samhällsprogram Agenda med programledare Karin Hübinette är i höst tillbaka med 17 nya program. Varje söndag 21.15 i SVT 1 med start 26 augusti. Vårt mål är att utifrån er tittares perspektiv ge kunskap, förklara olika sammanhang och analysera de viktigaste händelserna under veckan som gått och under veckan som kommer i såväl Sverige som runt om i världen.

På vår webbplats, www.svt.se/agenda, publicerar vi materialet som inte fick plats i tv-sändningen. I våra forum kan du tillsammans med många andra enkelt diskutera och debattera de ämnen som vi tar upp och i Nätkollen bevakar vi vad som florerar i bloggosfären och på andra arenor på nätet.

Surfa in på sidan och ta en titt själv!

Med vänliga hälsningar,

Erika Christensson
Webbredaktör på Agenda, Sveriges Television
www.svt.se/agenda

Anonym sa...

Visst gick drevet hårdare för att hon är kvinna, det är jag övertygad om! Men samtidigt går det inte att komma ifrån att hon faktiskt hade jouren, den jour alliansen efter sunamin kritiserade hårt. Hmm andra regler tydligen när man inte längre är i opposition utan ska leda landet, inte konstigt att det blivit en hel del snedsteg från alliansens sida...