måndag 5 november 2007

Det är lätt att skylla ifrån sig!

I dagens SvD kan man läsa om Mats Sjöstrand som påstår att svenskarnas skatte fusk till stor del beror på att politiker fuskar. Och detta baserar han på står del på en undersökning som gjorts där svenskar påstår sig skatte fuska pga att politiker gör det och det var inte anledningen för några år sen.
Man kan ju ana sig till att svaren ändrats en aning pga den häxjakt som pågår i detta land på alla politiker. För pressen har ju sett till att politiker måste va nån ny form av supermänniskor helt utan fel och är dom inte det så omskrivs dom i tidningarna tills dom avgår.

Men hurvida "svensson" inte skulle fuska om politiker inte gör det betvivlar jag. Dom svenska medborgarna är oerhört duktiga på skattefusk och det är helt utan hjälp av politiker. Det är helt enkelt så att många svenskar har dubbelmoral. Dom skattefuskar gärna själva för att få nån krona extra i plånboken, men sitter hemma vid köksbordet och skriver insändare till den lokala tidning om hur politiker ska avgå som gjort samma sak som dom själva. Men visst, det är fel när politiker fuskar för dom ska trots allt föregå med gott exempel.
Men om vi nu ska va riktigt ärliga så är det ju inte ett par enskilda politiker som hängts ut i media som sett till att det fuskas för 20 miljarder kronor, eller?

Inga kommentarer: