måndag 8 oktober 2007

Vem bär ansvaret?

Ingen har väl undgått dödsskjutningen i Rödeby utan för Karlskrona i helgen. Nu på morgonen sitter jag och läser yttligare en artikel om händelsen i SvD om att Socialtjänsten skyller ifrån sig och säger att dom inte kände till anmälningarna. Ren och skär lögn skulle jag vilja säga. Vad jag har förstått så är det 16-åringen som nu hängs ut för analys av media, och vad det gäller 16-åringen så förnekar socialen allt inblandade av pojken. Det kan man tycka verka lite konstigt med tanke på att det enligt media finns bla. en dom på ofredande mot familjen och är tidigare dömd för flera brott. Om man som 16-åring har flertalet domar på sig så är ALLTID socialen inkopplad, har svårt att tänka mig att just denna pojk skulle vara ett undantag. Vad man istället kan undra över är varför dom nu förnekar att dom haft med pojken att göra. ÄR det för att dom i självaverket inte gjorde det som kunde gjorts och därav känner sig till viss del medskyldiga till det som hänt.

Nåja, det kan ju bara spekuleras i vilket skyldighet socialen har i det i hela. Men jag anser nog att hade varit lite mer krut i myndigheterna Karlskrona så hade detta aldrig behövt hända, för trots allt så har ju familjen haft problem en längre tid och gjort anmälningar utan att något gjorts.

Så vem bär ansvaret? Pojken på 16 år, hans föräldrar, alla barnenes föräldrar, polisen, socialen, skolan? Ja, listan kan göras lång och jag har nog inget svar på vem som bär ansvaret mer än att jag kan tycka att det inte hade behövt hända om vissa myndigheter varit lite mer lyhörda.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är rädd för att personalen hos Soc består av konflikträdda batiktanter som hellre vill åka på kongresser eller sitta i samrådsmöten dagarna i ända än att ta tag i vardagsproblem.

Anonym sa...

Det är föräldrarna till barnen som mobbbar som är ansvariga för sina ungdomars uppfostran och pappan som brukade övervåld som är skyldiga. Samhället som skola och fritids och kanske kyrkan har en skyldighet att synliggöra mobbing och göra ovetande föräldrar ansvariga för sina barn. Sociala myndigheter kan inte söka upp och leta efter dysfunktionella moppegäng", Soc är den sista instansen när alla andra samhällsfunktioner är utömda.

Petter

Anonym sa...

Batiktanter var en ny rolig benämning. Man skulle också kunna etikettera dom kikärtsgummor. Gubsen kan man kanske kalla blekförskrämda Treviratomtar. Nog en inte alltför långsökt analys det där med samrådsmöten och kongresser. Helt enkelt ett tandlöst gäng av mossbevuxna akademiker sprungna ur rörelsen utan någon som helst verklighetsanknytning. Då blir det så här helt enkelt.

Anonym sa...

Socialen har ju inget ansvar.Dom har ju att sköta sina övergrepp och mobbing av barn och föräldrar

zungam sa...

Vi medborgare måste få skydd av samhället emot idioter som trakaserar folk på det här viset! Frikänn 50-åringen, han har inte gjort något fel, han tvingades till slut eftersom det inte fanns någon annan utväg! Pojkarna som sköts skulle ha levt idag om samhället hade klarat av sitt ansvar!

Unknown sa...

Var fanns föräldrarna till ligisterna som neutraliserats??? Och var är föräldrarna till dom som nu på Lunarstorm hotar pappan med att "Dra ut tänderna, en efter en". Tyvärr så har alla RÄTT att skaffa barn, men inte alla kan hantera den rätten.

CharlieXB sa...

Det är uppenbart att det nu är själva rättsmaskineriet som ska ställas till svars. Både gubbor och gummor på de s.k. sociala myndigheterna (s.m.) och ansvariga polischefer. En medborgare har gjort polisanmälan, ingenting händer, en till o.s.v. Det är vårt samhälles flathet, oberoende vems ansvaret är (enligt min mening är det individerna i det mopedgäng som omnämns som är ansvariga) som har drivit en hederlig medborgare till att likt en anarkist ta till övervåld för att skydda sig och sina barn. Man får inte skjuta folk, men det som triggat mannen att skjuta hade aldrig inträffat om polis och s.m. hade skött sitt arbete. Dags att ställa rättsväsendet till svars.

Anonym sa...

Dags att införa samma lag som i USA, har man fyra gånger ringt och polisanmält dessa ouppfostrade snorungar efter att familjens bil blivit målad, flera trakasserier mot familjens son har skett, familjens får har släppts ut mm. Då måste man få skydda sin familj och dess egendom mot mer förstörelse. Ungar som inte sköter sig skall fängslas, föräldrarna bötfällas och funkar inte detta så får de skylla sig själva om de blir skjutna. Alla mina sympatier går till Fadern som inte såg någon annan utväg för att få stopp på alla trakasserier mot sin son och hans familj än att skjuta. Tror vilken förälder som helst vars unge mobbades skulle göra likadant. Fria Fadern och döm föräldrarna till den skjutna för mord på deras eget barn istället, deras brist på uppfostran är anledningen.

Anonym sa...

ifall dom inte varit inblandade så erkänner dom att dom inte har gjort sitt jobb..

Ansvaret ligger först och främst på föräldrarna och sen på social, polis osv..

zungam sa...

Vem skulle skydda den utsatta familjen när gänget bankade på familjens dörr kl 02:00 på natten med påkar i nävarna efter åratal av trakaserier och våld. Föräldrarna till pojkarna, polisen och socialen, var var de? Den 50-årige mannen gjorde bara det enda naturliga i sin hopplösa situation - Ingen ska klandra honom!

Anonym sa...

Jaha, så det är ok att döda ett barn. jaha, bra. Jag ska genast gå ut och skjuta en ungjävel för jag hatar dom, tycker de trakaserrar mig med sitt mopedåkande, sitt gapande och av att de bara visar sig. Nä fy faan!

Anonym sa...

Hej! såg dej på tv...det är tufft att uttrycka sig på en blogg...men inte är väl du en surtant*l*Möjligt har du horn i pannan emellan åt...jag är oxå en *surtant*...är så himmlens trött på allt våld...och vem bär ansvaret...både grupptryck och möjligt en del föräldrar som inte bryr sig om sina barn...Alla föräldra är ju inte onansvsriga på sina barn...och inte är det bara de barn som har haft svår uppväxt för ingen vet ju egentligen hur de mår inombords så man kan inte får inte jämt klaga på barn som har varit är fosterhemsbarn...utan det finns oxå en annan bakomliggande historia...ha de gott och lycka till...