fredag 19 december 2008

Och så får dom härja fritt...

I dom flesta tidningar kan du läsa om upploppen i Rosengård. Vet inte riktigt vad jag ska tycka, mer än att ilskna aktivister har mer makt än polisen. Allt började med att ett hyreskontrakt sades upp på en lokal som användes till moské, protester började med ockupation av lokalen vilket nu urartat till ett upplopp på gatorna i Rosengård. Ett hundratal har varit aktiva i upploppet och enligt DN har två personer gripits, ganska svag insats av polisen kan man tycka. Varför jag tycker det är en svag insats att endast gripits två stycken när det bränts flera omkullvälta släpvagnar, räddningstjänsten inte kan ingripa föra att det är för oroligt, slangbomber flyger i luften, stenar kastas kan inte behöver nån närmare förklaring. Det som är mest intressant är att fotbollshuliganer är där och härjar och kämpar med näbbar och klor för att moskén ska få vara kvar, men mig veterligen har inte fotboll och Islam vidare många gemensamma nämnare så vad dessa huliganer gör på plats mer än skapar oreda är för mig en gåta.
Ge polisen mer makt att göra det som behövs i dessa situationer så dom kan få stopp på eländet, antagligen så sitter nån byråkrat nånstans och har åsikter och ger order om hur polisen ska agera. Ge polisen fria händer och jag tror att detta upplopp stoppas ganska snabbt.

Länkar om händelsen:
DN
SVD
Aftonbladet

7 kommentarer:

Jimmy sa...

Vilket fint inlägg du har fått till surtanten! Antagligen förstår du ingenting av vad som händer nere i Rosengård eftersom du har det så tryggt i ditt fina boende med din vackra rosa stjärna som du springer runt och viftar med och hoppas att polisen tar kraftigare tag mot de där märkliga kombinationen av "muslimer" och fotbollshuliganer som tycks gilla att förstöra och härja. Anledningen stavas s o c i a l O r ä t t v i s a.

Kan du tänka dig att det finns ett sambad mellan orenoverade, mögelskadade lägenheter, uppsagda hyreskontrakter av gemensamma mötesplatser, obrydda hyresvärdar, obrydda politiker, extrem arbetslöshet bland de unga och extrem skillnad i inkomst bland de som bor i det du avser "oordnade" Rosengård och andra välmående och lyckade svensk-homogena bostadsområden? Kan du tänka dig att det möjligtvis finns en ANLEDNING till varför sådana uppror (titta i Grekland) överhuvudtaget sker?

Ett tips för dig, surtanten, är att för omväxlingens skull, sätta dig in i andras orättvisa livssituationer så kanske du istället kan göra större nytta med ditt rosa trollspö och viftar den mot de som tar de viktiga besluten om hur samhället kan omformas.

Vifta för en mer rättvis värld som utgår från att alla medborgares lika värde.

God Jul

Anonym sa...

Jimmy; Så om min lägenhet är möglig, plånboken tom och jag inte har något jobb, kan jag då få kasta sten på polisen och brandmän?
Det är ju knappast de vanliga människorna som ställer till problem i Rosengård. Det är en väldigt liten grupp individer som står för dessa problem, och majoriteten av invånarna i Rosengård vill inte ha dem där.
"Social orättvisa", vilket skämt!!!

surtant sa...

Visst finns det sociala orättvisor men bara för att du känner dig orättvisst behandlad av samhället betyder inte det att man måste använda sig av slangbomber. Det finns andra medel att ta till. Jag kan nog nästan svära på att det finns andra boende i Rosengård som känner sig precis lika illa behandlade av samhället men som i stället valt att stänga och låsa dörren och ta avstånd ifrån det hela.

Och JA, jag önskar att polisen tar till kraft tag emot såna här gärningar. detär inte acceptablet under några som helst omständigheter.

Anonym sa...

"Kan du tänka dig att det finns ett sambad mellan orenoverade, mögelskadade lägenheter, uppsagda hyreskontrakter av gemensamma mötesplatser, obrydda hyresvärdar, obrydda politiker, extrem arbetslöshet bland de unga och extrem skillnad i inkomst bland de som bor i det du avser "oordnade" Rosengård och andra välmående och lyckade svensk-homogena bostadsområden? Kan du tänka dig att det möjligtvis finns en ANLEDNING till varför sådana uppror (titta i Grekland) överhuvudtaget sker? "


Det låter som det är småbarn vi har att göra med som slår\skriker och gråter så fort de inte får som de vill.
Att man tycker att samhället behandlar en illa och att man mår dåligt ger väl inte en människa rätt att göra vad hon vill, som att attackera polis, räddningstjänst & allmänheten är brottsligt oavsett hur du mår och blir behandlad.
Man kan alltid hoppas att fler av dem blir omhändertagna av polis eller annan myndighet för deras föräldrar klarar tydligen inte av att uppfostra dem korrekt för annars hade de inte haft de snedvridna värderingar de har just nu.


/fisk

Anonym sa...

Skicka hem dom om det inte passar. Dom får det säkert bättre på något annat ställe än i Sverige. Tack och goodbye

surtant sa...

Till anonym:

Mitt inlägg handlar inte om vem som ska skickas hem eller inte. Vill du föra rasistisk propaganda får du väl vända dig Sverige Demokraternas hemsida och spy din galla.

För på min blogg bestämmer JAG och här är inte rasism tillåtet.

Anonym sa...

Jimmy, lille vän... Att du ens jämför oroligheterna i Grekland med Rosengård tyder på en del brister. Kanske läste du inte ordentligt i skoln? Kanske komvux? Surtant: Jag håller helt med dig. Keep it up!