torsdag 6 mars 2008

Mc-gängen slår till igen!

I dagens SvD kan man läsa om Albin som vittnat mot ett mc-gäng och blivit tvungen att fly landet. Hela historien om Albin är skrämmande. Jag tycker det är bra att Albin stog på sig och vittnade mot mc-gänget, vad jag tycker är mindre bra är statens support i ett sådant läge. Pga att Albin vittnade mot ett mc-gäng har han blivit av med sitt företag som han ägt i 13 år och blivit tvingad att fly landet. I ett sånt här ärende måste staten gå in med ekonomisk hjälp, Albin har ju trots allt gjort en tjänst för samhället genom sitt vittnesmål. Från brottsoffermyndigheten fick han 55 000 :-, men det är ju en ganska klen tröst när han fått lämna hela sitt liv och fly.
Vad det gäller kriminella mc-gäng och deras förkärlek till att pressa folk på pengar så borde straffen höjas rejält, finns ingen ursäkt att ge någon som utfört utpressning på det viset mc-gäng gör någon som helst strafflindring.
Så polisen borde få större resurser att ta sig an mc-klubbar som sysslar med kriminell verksamhet. För den här historien om Albin är bara toppen på ett isberg, det finns ofantligt många fler som blivit drabbade utav olika mc-gäng men att den polisiära hjälpen inte räcker till.

Tilläggas kan dock att inte alla mc-gäng/klubbar är kriminella utan denna verksamhet sköts oftast av större klubbar som jag troligen inte behöver nämna namnen på. Men dessa större klubbar anser sig stå utanför lagen, men lever dom i ett land med lagar så får dom allt följa dom. Så det är upp till det svenska rättssystemet att visa dessa laglösa pojkar att dom innefattas av våra lagar precis som alla andra.

Inga kommentarer: